Social Schools

Wij werken met het online communicatieplatform van Social Schools. Social Schools is een gesloten systeem waar alleen geregistreerde leden aan deel kunnen nemen. Er is ook een Social Schools app voor android en Apple telefoons. Ons advies is om deze app geregeld bij te werken (updates draaien), zodat de nieuwste functionaliteiten beschikbaar zijn.


Goed om te weten

  • Nieuwe ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Er wordt meteen verwezen naar de downloadbare app. 

  • Via de webomgeving is Social Schools ook toegankelijk voor alle leden.

  • Jaarlijks vindt in de zomervakantie de mutatie plaats van jaargroepen, waardoor u automatisch gekoppeld wordt aan de nieuwe groep(en).
    Dit betekent ook dat u niet langer lid bent van de vorige groep en daarmee geen toegang meer heeft tot gedeelde berichten en beeldmateriaal. Slaat u daarom de voor u belangrijke of interessante foto's meteen op.

  • Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze.

  • Wij vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van waaraan gewerkt wordt. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het?

De (vak)leerkracht of directeur plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over een sportdag, een excursie of informatie over de lesmethode waarmee gewerkt wordt. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. Afhankelijk van de gekozen opties door de plaatser van het bericht, kan er gereageerd worden en/of een 'like' gegeven worden aan een bericht. 

U kunt agendapunten in uw app rechtstreeks toevoegen aan uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen en vergeet u nooit evenementen.

U kunt zelf instellen of en zo ja welke notificaties u wenst te ontvangen. Indien er door de plaatser gekozen wordt voor de optie 'spoed' dan ontvangen alle leden van de betreffende groep - ook als u de notificaties heeft uitgeschakeld - direct een melding.